نویسنده: جلال آل احمد
ماجرای کتاب، تک گویی راوی است درباره اینکه خودش (جلال) و همسرش (سیمین دانشور) بچه دار نمیشوند. کتاب با این جمله آغاز میشود:
هر آدمی سنگی است بر گور پدرش
راوی نخست به بازگویی چگونگی زندگی خانوادگیاش میپردازد و سپس راههای گوناگون که بچه دار شدن را برمیشمارد و از آزمودههای خود و همسرش در بررسی برخی از این راهها میگوید؛ از آزمودن شیوههای پزشکی تا پیروی و اجرای برخی باورهای خرافی قدیمی، یا حتی پذیرش سرپرستی کودکی یتیم.
سرانجام هیچیک از این راهها کارگر نمیشود. نویسنده با مقایسه خودش با دیگران به خود دلگرمی میدهد: تو زندگی میکنی که بنویسی، آنهای دیگر بیهیچ قصدی فقط زندگی میکنند. پس از آن که برای آینده نمیتواند کاری کند، به سراغ گذشتهاش میرود و از اینکه پایان سلسلهای است که از همان آغاز آفرینش آدمی به راه افتاده و پس از پدرش به او رسیده، خرسند میشود:
من اگر بدانی چقدر خوشحالم از این که آخرین سنگ مزار درگذشتگان خویشم
حق تکثیر:
نویسنده پیش از ۵۹ درگذشته است.
» حجم: 2.32 مگابایت؛ زمان لازم برای دریافت 5 دقیقه و 47 ثانیه با Dial-up
» نوع فایل کتاب: PDF
» تعداد صفحات:98
موضوعات مرتبط: زمینههای کتابهای الکترونیکی ، ادبیات ، رمان و داستان کوتاه ، نویسندگان ، جلال آل احمد ، ،
برچسبها:
کتاب تاتنشینهای بلوک زهرا سفرنامهای از جلال آل احمد نویسندهٔ معاصر ایران است که به معرفی مردم تات شهرستانهای بوئین زهرا کنونی میپردازد.
این کتاب در واقع سفرنامهای است که در آن نویسنده شرح وقایع سفری که در هنگام کودکی همراه با پدر خویش از تهران تا ابراهیم آباد قزوین (زادگاه یکی از والدینش بوده) انجام داده را نوشتهاست. او در این سفرنامه با نگاهی مردم شناسانه به شناسایی روستاها و شهرهای میانه راه مانند بوئین زهرا و اشتهارد و غیره پرداخته است و در این شناسایی جنبههای مردم شناسی، زبان شناسی، جغرافیا و فرهنگ و آداب و آیین مردم را وانمایی کردهاست.
حق تکثیر:
نویسنده پیش از ۵۹ درگذشته است.
» حجم: 3.03 مگابایت؛ زمان لازم برای دریافت 7 دقیقه و 33 ثانیه با Dial-up
» نوع فایل کتاب: PDF
» تعداد صفحات:182
موضوعات مرتبط: زمینههای کتابهای الکترونیکی ، رمان و داستان کوتاه ، جلال آل احمد ، ،
برچسبها:
معرفی
به طور کلی نثر جلال آل احمد تلگرافی، شلاقی، عصبی، پرخاشگر، حساس، دقیق، تیزبین، صریح، صمیمی، منزه طلب، حادثه آفرین، فشرده، کوتاه، بریده، و در عین حال بلیغ است. نثر وی به طور خاص در مقالات، سنگین گزارشی و روزنامهنگارانه است. جلال آل احمد دارای نثری برونگرا است یعنی نثرش بر خلاف نثر صادق هدایت در خدمت تحلیل ذهن و باطن شخصیتها نیست. جلال آل احمد با استفاده از دو عامل نثر کهن فارسی و نثر نویسندگان پیشرو فرانسوی به نثر خاص خود دست یافته است. آل احمد کوشیده تا در نثر خود تا آنجا که امکان داشته فعل، حروف اضافه، مضافالیهها، دنباله ضربالمثلها و خلاصه هر آنچه که ممکن بوده است را حذف کند. حذف بسیاری از بخشهای جمله باعث شده نثر آل احمد ضربآهنگی تند و شتابزده بیابد...
موضوعات مرتبط: نویسندگان ، جلال آل احمد ، ،
برچسبها:
صفحه قبل 1 صفحه بعد